Остання редакція: 2017-04-24
Тези доповіді
Гірчиця сарептська або сиза (Brassica juncea L.) походить з Південно-Західної Азії. Вирощується в Індії, Пакистані, Росії, Україні, Киргизії та Північному Кавказі. За сучасних змін теплозабезпеченості спостерігається тенденція до розширення границь вирощування даної культури на північ. Таким чином, важливим елементом технології вирощування є підбір сучасних сортів, здатних реалізовувати свій біологічний потенціал за конкретних природно-кліматичних умов. Для вивчення агробіологічних особливостей сортів гірчиці сарептської в 2015−2016 рр. на базі ННВК Сумського НАУ було закладено демонстраційний полігон. Предметом досліджень були 8 сортів гірчиці сарептської вітчизняної селекції (‘Пріма’, ‘Мрія’, ‘Деметра’, ‘Чорнява’, ‘Ретро’, ‘Росава’, ‘Роксолана’, ‘Феліція’).