Наукові конференції України, ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
ВМІСТ БІЛКА В ЗЕРНІ ЯЧМЕНЮ ОЗИМОГО ЗАЛЕЖНО ВІД СОРТУ
Р. І. Климишена

Остання редакція: 2017-04-24

Тези доповіді


Ячмінь – основна сировина для виробництва пива, яке є одним з найдавніших напоїв. Ще в Стародавньому Єгипті будівельникам на зведенні пірамід щодня видавали по глечику пива, так як у ньому містяться вуглеводи, протеїни та інші поживні, корисні для людського організму речовини. В Європі та Америці зростає попит на елітне, високої якості пиво. Для отримання солоду кращими є дворядні ячмені. Саме такий ячмінь характеризується крупнішим зерном, яке рівномірно замочується, дружно проростає та дає більший вихід пива порівняно з багаторядним ячменем.


Full Text: PDF