Наукові конференції України, ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
ОСОБЛИВОСТІ ВПЛИВУ ДЕЯКИХ ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ НОВИХ СОРТІВ РИСУ
В. О. Скидан, М. С. Скидан, М. С. Ткач

Остання редакція: 2017-04-25

Тези доповіді


Харчова цінність крупи рису надзвичайно висока. Вона відзначається вмістом білка, перетравність якого досягає 98 %. Порівняно з білками інших хлібних злаків, білок рису має найвищу поживну цінність, що зумовлено високим відносним умістом лізину та інших незамінних амінокислот. Тому крупа рису являється важливою частиною в раціоні людини.

Для отримання високого врожаю зерна рису необхідно чітко дотримуватися технології вирощування. Особливо це стосується строків сівби та системи живлення. Система мінерального живлення рису та строки сівби повинні враховувати кліматичні умови регіону, тип ґрунту і забезпеченість її доступними для рослин елементами живлення, біологічні особливості сортів, попередники.


Full Text: PDF