Наукові конференції України, IV Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Хлібопекарські властивості тритикале ярого
С. В. Чернобай, В. К. Рябчун, Т. Б. Капустіна

Остання редакція: 2018-06-16

Тези доповіді


Прагнення людей стабільно забезпечувати себе різноманітними продуктами харчування за мінливих погодних та кліматичних умов спонукає до постійного творчого пошуку нових генотипів рослин, розробки ефективних технологій їх вирощування та переробки продукції. Тритикале є перспективною культурою для розширення сировинної бази хлібопекарської промисловості у зв’язку зі створенням сортів з першою групою якості клейковини (індекс деформації 50–70 одиниць, середня розтяжність). У результаті селекції підвищились борошномельні властивості: виповненість, твердість та натура зерна, стійкість до проростання, вихід борошна.

Великий обсяг наукових досліджень та технологічних робіт вчених різних країн за останні два десятиріччя відкриває широку можливість бізнесу поширити харчові продукти з тритикале для здорового і смачного харчування людей.

Мета досліджень передбачала виділити сорти та лінії тритикале ярого з хорошими хлібопекарськими властивостями.


Full Text: PDF