Розмір шрифту:
Результати державного сортовипробування сорту гречки 'Кам'янчанка'
Остання редакція: 2018-06-16
Тези доповіді
У сучасному землеробстві сорт – це найдоступніший і найефективніший спосіб збільшення виробництва продукції всіх культур. Сорт – це унікальний засіб виробництва, який в результаті закладених у ньому генетичних властивостей впродовж тривалого часу забезпечує вищу продуктивність, якість, екологічну безпечність фактично без додаткових витрат енергетичних та інших ресурсів.
Гречка – цінна круп’яна культура з безвідходною технологією виробництва. Унікальні біохімічні властивості культури визначають її як цінну харчову, страхову, агротехнічну і культуру для медоносного конвеєра. Багаторічний досвід (більше
45 років), колекція роду Гречкових Fagopyrum Mill, наявні в ПДАТУ, дозволили створити селекціонерам понад 45 сортів гречки.
Full Text:
PDF