Наукові конференції України, IV Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Результати державного сортовипробування сорту гречки 'Кам'янчанка'
Л. А. Вільчинська, О. П. Городиська

Остання редакція: 2018-06-16

Тези доповіді


У сучасному землеробстві сорт – це найдоступніший і найефективніший спосіб збільшення виробництва продукції всіх культур. Сорт – це унікальний засіб виробництва, який в результаті закладених у ньому генетичних властивостей впродовж тривалого часу забезпечує вищу продуктивність, якість, екологічну безпечність фактично без додаткових витрат енергетичних та інших ресурсів.

Гречка – цінна круп’яна культура з безвідходною технологією виробництва. Унікальні біохімічні властивості культури визначають її як цінну харчову, страхову, агротехнічну і культуру для медоносного конвеєра. Багаторічний досвід (більше
45 років), колекція роду Гречкових Fagopyrum Mill, наявні в ПДАТУ, дозволили створити селекціонерам понад 45 сортів гречки.


Full Text: PDF