Розмір шрифту:
Поповнення ринку України новими сортами круп’яних культур
Остання редакція: 2018-06-16
Тези доповіді
За даними ФАО, впровадження у виробництво більш досконалих у селекційному відношенні сортів різних сільськогосподарських культур, тобто генетичний чинник, забезпечило подвоєння урожайності і валових зборів продукції у розвинених країнах світу.
Для систематичного поліпшення сортів під час їх кваліфікаційної експертизи необхідно враховувати вимоги екологічної безпеки, біологічні, морфологічні та фізіологічні властивості рослин. Це зумовлено необхідністю правового захисту сортів-кандидатів. Отже, для ефективного використання зазначеного сорту потрібно дослідження його властивостей у різних екологічних умовах із використанням прогресивних агротехнологій.
Full Text:
PDF