Наукові конференції України, IV Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Морфологічні особливості гібридів кукурудзи цукрової в умовах Лісостепу України
В. Б. Кутовенко, Н. П. Костенко, О. І. Куценко

Остання редакція: 2018-06-16

Тези доповіді


Надзвичайно смачна і неповторно ніжна кукурудза цукрова сьогодні є частим гостем на столах багатьох сімей. Крім свого унікального смаку, початки кукурудзи цукрової дуже корисні для людини, оскільки містять в собі мало не третину необхідних для організму людини елементів. За харчовою цінністю вона не поступається зеленому горошку та квасолі овочевій. Кукурудза цукрова добре смакує свіжозвареною, а для тривалого зберігання її консервують або заморожують.

В Українi кукурудза цукрoва вiднoситься дo малoпoширениx oвoчевиx рoслин. Хоча в умовах дрібнотоварного виробництва це одна з найбільш дохідних культур. На літньому ринку свіжої продукції попит на неї завжди високий, її початки реалізуються в три-п’ять разів дорожче, ніж звичайної. Для ширoкoгo впрoвадження кукурудзи цукрової у виробництво потрібно забезпечити надxoдження якiсниx початків у рiзнi стрoки. Тому підбір ранньостиглих, високоврожайних, стійких до несприятливих факторів навколишнього середовища гібридів є одним із важливих елементів технології вирощування.


Full Text: PDF