Розмір шрифту:
Колекція груші – вихідний матеріал для селекції
Остання редакція: 2018-06-16
Тези доповіді
Груша – одна з древніх плодових порід, відомості про яку, зустрічаються в документах сивої давнини. Первинні осередки груші на території України з′явились ще в V-IV ст. до н.е. у містах-державах Причорномор′я - Ольвії та Херсонесі.
Величезна заслуга у справі вивчення та розповсюдження цінних сортів груші в Україні належить Л.П.Симиренку, зокрема другий том Помології – «Груша» – містить опис 575 сортів. У книзі "Кримське промислове плодівництво" Л. П. Симиренко сформулював основні вимоги до промислового сортименту груші: раннє, регулярне та щедре плодоношення, привабливі, з високими смаковими якостями плоди, висока зимостійкість і пристосованість до ґрунтово-кліматичних умов. Зазначені вимоги не втратили свого значення і в наш час.
Full Text:
PDF