Остання редакція: 2019-07-17
Тези доповіді
Унікальні харчові і дієтичні властивості гречки, а також безвідходна технологія вирощування, створюють необхідні передумови для більш ширшого її використання і збільшення посівних площ під культурою як в основних, так і поукісних посівах.
Селекція відіграє першочергову роль у створенні та впровадженні у виробництво високопродуктивних і стабільних сортів з широким адаптивним потенціалом. Впровадження у виробництво нового сорту гречки забезпечить населення цінним за хімічним складом і поживністю унікальним продуктом харчування, дозволить ефективно використовувати земельну площу через можливість отримання подвійного урожаю, забезпечить виробництво екологічно чистої продукції та сировини. Селекціонерами, кандидатами с.-г. наук Л.А. Вільчинською, О.П. Городиською, аспірантом М.В. Диянчуком створено новий сорт гречки ‘Олеся’. Проведено його комплексну оцінку за ознакою посухостійкості у лабораторних і польових умовах Науково-дослідного інституту круп’яних ім. О.С. Алексеєвої Подільського державного аграрно-технічного університету.