Наукові конференції України, V Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Сортові особливості формування нітратів в плодах помідора їстівного пізніх термінів дозрівання
В. І. Войцехівський, С. В. Васьківська, Є. М. Бережняк

Остання редакція: 2019-07-17

Тези доповіді


Ґрунтово-кліматичні умови України є досить сприятливими для вирощування багатьох видів овочевих культур, зокрема помідора їстівного відкритого ґрунту. Цікаво відмітити, що згідно рішення продовольчої і сі льськогосподарської комісії ООН (ФАО) Україну віднесено до числа держав, як потенційного експортера даної продукції. Наразі Україна входить до 20 світових лі дерів, а детальніше Катай виробляє понад 34 млн т., САШ – 13, Туреччина і Індія – до 11, Єгипет – понад 9 і Україна понад 1,5 млн т.

До Реєстру сортів рослин України включено майже 500 сортів та гібридів помі дора їстівного, що відрізняються строками дозрівання, продуктивністю, типом, формою, забарвленням плодів, стійкістю проти хвороб, що дозволяє забезпечити придатними сортами і гібридами різні ґрунтово-кліматичні зони.


Full Text: PDF