Розмір шрифту:
Якісні показники сортів квасолі овочевої в умовах Східного Лісостепу України
Остання редакція: 2019-07-17
Тези доповіді
Квасоля овочева (Phaseolus vulgaris L .) – цінна високобілкова та високо вуглеводна продовольча культура. В їжу використовують лопатку (недозрі лі боби в період технічної с тиглості) і насі ння, які вживаються у вареному і переробленому вигляді. Квасоля у своєму складі містить не тільки білок й вуглеводи, а й комплекс вітамінів (С, В , К, РР), залізо, кальцій, фосфор, калій, натрій, магній, йод, клітковину, лимонну кислоту, зольні речовини. У зв’язку з цим нами проведені дослідження якісних показників продукції квасолі для харчової та переробної промисловості.
Об’єктом дослідження слугували сорти квасолі овочевої ‘Шахиня’ (st), ‘Дар’, ‘Сюїта’.
Full Text:
PDF