Наукові конференції України, V Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Вплив сортового складу та умов зберігання на якість клейковини зерна пшениці м’якої озимої
С. М. Гунько, І. І. Стеценко

Остання редакція: 2019-07-17

Тези доповіді


Визначення якості клейковини в Україні, на відміну від інших регіонів світу, має вкрай важливе значення. Це пов’язано з тим, що в Україні дуже поширена клоп-шкідлива черепашка, яка в окремі роки ушкоджує до 20 % зерна. Максимально допустимий ступінь ушкодження знаходиться в межах 2–3 %.

Якість клейковини характеризує її фізичні властивості – пружність, розтяжність, еластичність, водовбирну та газоутримуючу здатність.


Full Text: PDF