Наукові конференції України, V Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Автолітична активність зерна пшениці м’якої озимої в процесі тривалого зберігання за різних умов
С. М. Гунько, І. І. Стеценко

Остання редакція: 2019-07-17

Тези доповіді


Досить важливим технологічним показником, що характеризує хлібопекарські якості борошна пшениці та жита є «число падання».

Автолітична активність зерна і борошна залежить від стану крохмалю в зерні та активності α і β–амілази.

Розмір крохмальних зерен впливає на їх склад, набухання, в’язкість, молекулярну масу, чутливість до дії ферментів, відповідно відіграє значну роль у формуванні якості зерна пшениці та жита і продуктів їхньої переробки.

Автолітична активність борошна нормальної якості незначна і не позначається негативно на якості х ліба.


Full Text: PDF