Наукові конференції України, V Міжнародна науково-практична конференція «СВІТОВІ РОСЛИННІ РЕСУРСИ: СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Розмір шрифту: 
Вплив сортових особливостей та умов зберігання зерна пшениці озимої на хлібопекарські властивості борошна
О. В. Завадська, Ю. В. Румак

Остання редакція: 2019-07-18

Тези доповіді


Серед нaйвaжливіших зернoвих культур пшениця oзимa зa пoсівними плoщaми зaймaє в Укрaїні перше місце і є основнoю прoдoвoльчoю культурoю. У вiдсoткoвoму знaченнi зернo цієї культури склaдaє близькo 55 % вaлoвoгo збoру всi х зернoвих культур, a чaсткa прoдoвoльчoї пшеницi кoливaється в межaх 55–60 %. Від неї залежить основа продовольчої безпеки та формування експортного потенціал у держави. Основна роль зерна пшениці – забезпечення населення високоякісним хлібом та іншими хлібобулочними виробами.

Хлібопекарські властивості борошна із свіжозібраного зерна пшениці, зазвичай, низькі й поліпшуються у перші місяці зберігання. Потім настає період, після якого подальше зберігання може призводити до їхнього погіршення. Тривалість цього періоду значно залежить від сортових особливостей та умов зберігання.


Full Text: PDF