Розмір шрифту:
Особливості формування сортових рослинних ресурсів кукурудзи цукрової Zea mays L . ssp. saccharata Sturt .
Остання редакція: 2019-07-18
Тези доповіді
Кукурудза – харчова і кормова – культура великих можливостей. В останні роки все більшого поширення набуває підвид – кукурудза цукрова Zea mays L . ssp. saccharata Sturt. Завдяки унікальним смаковим якостям і вмісту в зерні великої кількості поживних речовин, які легко засвоюються організмом, зерно широко застосовують для харчування. Цукрова кукурудза за вмістом вітамінів, сухих речовин, вуглеводів, жирів і калорійності зерна, перевищує квасолю, горох овочевий, цвітну капусту та ін. Високі смакові якості кукурудзи цукрової зумовлені підвищеним вмістом цукрів у її зерні. Державна науково-технічна експертиза – заключний етап селекційного процесу, на якому кращі селекційні форми – сорти, гібриди, лінії, популяції отримують офіційне визнання та поширення сорту на території України для задоволення потреб споживачів.
Full Text:
PDF