Остання редакція: 2019-07-18
Тези доповіді
Плоди черешні мають велику цінність, оскільки вони є одним з перших літніх джерел поповнення організму людини необхідними поживними речовинами (моноцукрами, органічними кислотами) і такими сполуками, як вітаміни і поліфеноли, що володіють цінними лікувально-профілактичними властивостями. Черешня має здатність синтезувати сполуки з активністю вітаміну Р, які входять до хімічного складу плодів, і в поєднанні з аскорбіновою кислотою є дуже важливими, оскільки організм людини не здатний їх самостійно синтезувати.
Вивчали плоди черешні сортів і форм, які складають колекцію генетичних ресурсів Мелітопольської дослідної станції садівництва і мені М.Ф. Сидоренка ІС НААН, і відрізняються за врожайністю, строком достигання, масою плодів, біохімічним складом та харчовою цінністю. Було досліджено показники плодів, що впливають на товарні якості і дегустаційну оцінку.