Розмір шрифту:
Результати селекції зі створення пивоварних і зернових сортів ячменю ярого в Інституті рослинництва ім. В. Я. Юр'єва НААН
Остання редакція: 2017-05-10
Тези доповіді
В Україні ячмінь – одна з провідних зернових колосових культур. Усі культурні ячмені відносяться до 218 різновидностей виду ячмінь звичайний (Hordeum vulgare L.) родини тонконогих (Poaceae Barnh.) [1].
Одним з необхідних факторів збільшення виробництва зерна ячменю є підвищення його врожайності, що залежить на 30–40% від створення і впровадження нових сортів [2].
Селекцію ячменю в Україні розпочато в 1909 р. зі створення Харківської державної селекційної станції (нині Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН) [3].
Full Text:
PDF