Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
Результати селекції зі створення пивоварних і зернових сортів ячменю ярого в Інституті рослинництва ім. В. Я. Юр'єва НААН
Михайло Козаченко, Олексій Наумов, Павло Солонечний

Остання редакція: 2017-05-10

Тези доповіді


В Україні ячмінь – одна з провідних зернових колосових культур.  Усі культурні ячмені відносяться до 218 різновидностей виду ячмінь звичайний (Hordeum vulgare L.) родини тонконогих (Poaceae Barnh.) [1].

Одним з необхідних факторів збільшення виробництва зерна ячменю є підвищення його врожайності, що залежить на 30–40% від створення і впровадження нових сортів [2].

Селекцію ячменю в Україні розпочато в 1909 р. зі створення Харківської державної селекційної станції (нині Інститут рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН) [3].


Full Text: PDF