Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
Використання маркерних генів у селекції перцю солодкого в умовах закритого ґрунту
Владислав Кравченко, Тетяна Степенко

Остання редакція: 2017-05-10

Тези доповіді


Сучасний етап розвитку овочівництва в закритому ґрунті вимагає дедалі більшої уваги такій важливій культурі, як перець солодкий. Харчова цінність плодів цієї культури визначається наявністю в них біологічно-активних речовин, вітамінів, мінеральних сполук, цукрів, білків тощо [3].

Головною передумовою для збільшення продуктивності перцю солодкого в умовах закритого ґрунту є наявність сучасних високопродуктивних скоростиглих та високоякісних вітчизняних гібридів F1, створення яких, у свою чергу, вимагає наявності необхідного вихідного матеріалу із рядом бажаних ознак.


Full Text: PDF