Розмір шрифту:
Агробіологічна оцінка сортів салату посівного (LACTUCA SATIVA L.) в умовах Північного Лісостепу України
Остання редакція: 2017-05-10
Тези доповіді
Однією з найпоширеніших овочевих рослин групи зеленних є салат посівний. Ця група налічує до 150 видів. У країнах Європи його вирощують на великих площах і споживання населенням становить близько 10 кг/рік на людину. При цьому на ринках України пропонують дуже обмежений сорти- мент і споживання в середньому на одну людину не перевищує 1 кг/рік [3].
Найбільша цінність салату посівного в тому, що його використовують в їжу, як правило, тільки в сирому вигляді, тому всі поживні речовини, що містяться в ньому, повністю зберігаються. Листки салату містять яблучну, лимонну і щавлеву кислоти, аспарагін, лактуцин, ефірні олії, вітаміни і корисні для людського організму солі кальцію, калію, заліза і магнію.
Full Text:
PDF