Наукові конференції України, «ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ АДАПТАЦІЇ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ДО ЗАКОНОДАВСТВА ЄС У СФЕРІ ОХОРОНИ ПРАВ НА СОРТИ РОСЛИН»

Розмір шрифту: 
ДОСТУП ДО UPOV PRISMA: МІФИ ЧИ РЕАЛЬНІСТЬ
Т. В. Іванова, В. І. Курило, М. В. Пушкар

Остання редакція: 2019-12-05

Тези доповіді


Загальновідомо, що пріоритетним напрямом інтеграції України до Європейського Союзу є адаптація законодавства України до законодавства ЄС. Поглиблення співпраці з міжнародними організаціями у сфері інтелектуальної власності на селекційні досягнення та ріст конкуренції на ринку, вимагає удосконалення законодавства України щодо правової охорони селекційних здобутків.

Конвенцію УПОВ засновано на найважливіших принципах патентного права, зокрема таких, як рівноправність іноземних і національних заявників, вільний вибір держав для здійснення охорони прав на нові сорти рослин, чинність охорони визнаних прав на території країн–учасників, незалежність охоронних документів на сорт, закріплення права конвенційного пріоритету, забезпечення вільного розпорядження винятковими (чи абсолютними) правами на сорт. Міжнародний Союз з охорони нових сортів рослин – міжурядова організація, головним завданням якої є забезпечення охорони прав на нові сорти рослин та захисту прав і законних інтересів селекціонерів.


Full Text: PDF