Наукові конференції України, ХІІІ МНПК «Селекція, генетика, сортовипробування та агротехнології культурних рослин: виклики та перспективи»

Розмір шрифту: 
ОЦІНКА ЯКОСТІ БУЛЬБ КАРТОПЛІ РІЗНИХ СОРТІВ
О. В. Завадська, Н. О. Надієвець, М. А. Патлань

Остання редакція: 2025-05-06

Тези доповіді


Картопля – поширена культура універсального використання, один з основних продуктів харчування. Зa офіційними даними, в Україні щороку вироблять 20–22 млн. т бульб. Однак, під час війни ця статистика неточна. Основну кількість вирощеного врожаю зберігають протягом тривалого періоду. Так, доводиться зберігати в свіжому вигляді бульби продовольчого та кормового призначення протягом 8–9 місяців, насіннєвого – 7–8.


Full Text: PDF