Розмір шрифту:
НАКОПИЧЕННЯ СУХОЇ РЕЧОВИНИ ПОСІВАМИ СОЇ ЗА ВПЛИВУ ІНОКУЛЯЦІЇ ТА УДОБРЕННЯ
Остання редакція: 2025-05-08
Тези доповіді
Вступ. Одним із пріоритетних напрямків розвитку у аграрному секторі є нарощування виробництва сої, яке спрямоване на забезпечення потреб рослинницької та тваринницької галузей, експорту зерна. Тому, перед аграріями та науковцями стоїть завдання підвищити продуктивність культури шляхом удосконалення елементів її технології вирощування.
Соя належить до цінних продовольчих та кормових культур, є сировиною для промисловості. До складу зерна входить 40–55% білків. Їх легко засвоює організм людини та тварин. Зерно ціниться наявністю до 26% жиру, 30% вуглеводів, великої кількості вітамінів. Білок сої серед зернових культур вважається найбільш повноцінним.
Full Text:
PDF