Наукові конференції України, МНПК «Професор С.Л. Франкфурт (1866-1954) – видатний учений-агробіолог, один із дієвих організаторів академічної науки»

Розмір шрифту: 
Взаємодія молочарських кооперативів з іншими суб’єктами аграрного ринку
Я. Я. Рибак

Остання редакція: 2017-06-26

Тези доповіді


Розвиток кооперативних об’єднань – одне з ключових завдань на шляху до реалізації аграрної реформи в Україні, для успішної реалізації якої сільськогосподарські підприємства повинні поступово вибудувати структури на основі кооперативних цінностей. Кооперація надасть низку переваг дрібним та середнім товаровиробникам сільськогосподарської продукції, починаючи від виробництва, переробки до реалізації. Крім того кооперація дасть змогу уникнути посередників, які нині диктують свою цінову політику на аграрному ринку. Основною метою кооперативу є заощадження коштів його членів шляхом зменшення витрат на матеріально-технічну базу та забезпечення якісними ресурсами по нижчих цінах за рахунок формування певного обсягу товарів, яких потребують члени кооперативу, та придбання його за оптовими цінами безпосередньо у виробників без посередників.

Full Text: PDF