Остання редакція: 2018-08-29
Тези доповіді
Арахіс (Arachis hypogaea L.) ‑ однорічна трав'яниста рослина родини Бобові, яка може рости на бідних ґрунтах, таких як супіски, легкі суглинки та піски і забезпечує збільшення обсягів виробництва цінних харчових продуктів і кормів. Він є посухостійкою культурою, проростає при температурі +15°С. Його насіння (боби) містять від 48 до 56 % доброго харчового масла, 23‑38 % білка, 7‑21 % безазотистих речовин, 18 % вуглеводів, широкий спектр вітамінів.
Олія, отримана з насіння арахісу холодним пресуванням, має гарний смак і аромат і повністю замінює кращі рослинні олії в харчуванні людини. На сьогоднішній день світове виробництво арахісової олії перевищує 3 млн. т. в рік. Вона використовується в консервній, кондитерській, маргаринової та інших галузях промисловості.