Наукові конференції України, ІІІ інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських рослин – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
Fagopyrum giganteum Krot. – джерело флавоноїдів
М. В. ДИЯНЧУК, Л. А. ВІЛЬЧИНСЬКА

Остання редакція: 2019-08-29

Тези доповіді


Гречка їстівна, як і будь-яка інша культура, має специфічні особливості, які ускладнюють її вирощування. Зміна біології цієї культури можлива за умови схрещування її з дикими прародичами, які мають цінні ознаки.

Капілярна кровоносна система маючи довжину близько 100 тис. км забезпечує в тілі людини нормальний обмін речовин і будь-яке порушення їх проникності приводить до виникнення різних патологічних відхилень. Ці порушення прямопропорційно пов’язані з дієтою людини: чим більше у раціоні людини їжі рослинного походження, особливо свіжих овочів і фруктів, тим менший ризик порушення проникності кровоносних капілярів.


Ключові слова


F. giganteum Krot; флавоноїди; гречка; селекція; амфідиплоїд

Full Text: PDF