Наукові конференції України, ІІІ інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських рослин – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
Біоморфологічна характеристика селекційних зразків Miscanthus giganteus, Miscanthus sacchariflorus та Miscanthus sinensis, отриманих в умовах in vitro
С. О. ЛАШУК

Остання редакція: 2019-08-29

Тези доповіді


Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 року спрямований на досягнення частки «зеленої» енергії на рівні 11 % у валовому кінцевому обсязі енергоспоживання країни, що еквівалентно 8590 тис. тонн нафтового еквівалента.

У зв’язку із цим для України актуальним є пошук альтернативних джерел енергії з постійним зменшенням частки викопних видів палива. Такою альтернативою може стати міскантус – швидкоростуча тростина з родини злакових, яка має цілу низку переваг над іншими багаторічними культурами, що полягають в його швидкому рості, високому врожаї біомаси та низькому вмісті мінеральних речовин. Проте, отримання високої врожайності біомаси – це результат комплексного впливу чинників, що визначають величину загальної біологічної продуктивності рослин. Зокрема, динаміка росту рослин і накопичення ними вегетативної маси визначаються впливом агротехнічних, кліматичних і біологічних чинників, сортовими особливостями, інтенсивністю кущення, висотою рослин, тощо.


Ключові слова


міскантус; морфологічні показники; продуктивність; фенофази

Full Text: PDF