Розмір шрифту:
Зміна урожайності, маси 1000 насінин та вмісту сирого протеїну в сортах гороху посівного впродовж 2014–2018 рр.
Остання редакція: 2019-08-29
Тези доповіді
Горох – цінна харчова, кормова та агротехнічна культура. Завдяки високому вмісту білка 20–36% має високі харчові властивості. Також насіння гороху містить 29–54% крохмалю, 4–10% цукру, 0,7–1,6% жиру та вітаміни А, В1, В2, В6, С, РР, К, солі калію, марганцю, фосфору, кальцію й амінокислоти в тому числі й метіонін. Насіння гороху добре розварюється.
Зернобобові культури містять в насінні у 1,5‑2,0, а деякі в 3 рази більше білкових речовин порівняно із злаковими культурами, чим забезпечують високий вихід перетравного протеїну з одиниці площі.
Ключові слова
горох; сирий протеїн; маса 1000 насінин; урожайність
Full Text:
PDF