Наукові конференції України, ІV інтернет-конференція молодих учених «Генетика та селекція сільськогосподарських рослин – від молекули до сорту»

Розмір шрифту: 
Насіннєва продуктивність буркуну білого при удосконаленні окремих елементів технології вирощування
А. М. ВЛАЩУК, О. С. ДРОБІТ, В. О. БЄЛОВ, О. А. ВЛАЩУК

Остання редакція: 2020-09-18

Тези доповіді


Підвищення продуктивності насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур та підвищення його якості є важливим завданням сучасного агровиробництва. Вирішення цього питання можливе лише на основі раціонального використання земельних ресурсів, за рахунок впровадження в господарствах науково-обґрунтованої системи землеробства, підвищення родючості ґрунту та застосування інтенсивних технологій вирощування. Науковими дослідженнями доведено, що недотримання елементів технологій вирощування с.-г. культур призводить до зниження їхньої насіннєвої продуктивності.

Останнім часом на півдні України набуває популярності універсальна бобова культура – буркун білий однорічний. Він цінується за кормові якості – продукує високі врожаї зеленої маси, використовується для згодовування тваринам або для виготовлення трав'яного борошна, силосу, кормових добавок сіна. Також є одним з найкращих сидератів з властивостями азотфіксації та фітомеліорації – невибагливий до ґрунтів, посухостійкий, добре росте на засолених ґрунтах, покращуючи їхній склад. Гарний медонос – дозволяє отримувати до 600 кг меду з 1 га.


Ключові слова


буркун; основний обробіток ґрунту; спосіб збирання; урожайність

Full Text: PDF