Наукові конференції України, Перша мпк «Стан і перспективи формування сортових рослинних ресурсів в Україні»

Розмір шрифту: 
Вплив факторів вирощування та зберігання на вміст білка в зерні ячменю ярого сорту Скарлет
А. В. Бобер

Остання редакція: 2017-08-04

Тези доповіді


У сучасних умовах господарювання ставляться вимоги до сільськогосподарського виробництва щодо підвищення врожайності і покращення якості зерна, зокрема його білковості. Крім забезпечення внутрішніх потреб високобілкове зерно є бажаною статтею експорту – як продовольчого, так і фуражного призначення.

Впровадження екологічно безпечних технологій із застосуванням біологічних заходів, що сприяє отриманню гарантовано стабільних урожаїв, потребує високої професійної підготовки і досвіду, критичного підходу до будь-якого агротехнічного прийому.

Зерно, що надходить на зберігання, досить різноманітне за якістю і іншими властивостями. Завдання полягає в тому, щоб правильно визначити його стан і ні в якому разі не допустити зниження його якості в процесі зберігання. В той час досить важливо зберегти високі технологічні властивості зерна ячменю на період використання. це можливо лише за умови, застосування оптимальних режимів зберігання.

Метою дослідження було вивчення впливу режимів та тривалості зберігання на вміст білка в зерні ячменю ярого сорту скарлет, вирощеного за різних систем землеробства та основного обробітку ґрунту.


Full Text: PDF