Наукові конференції України, Перша мпк «Стан і перспективи формування сортових рослинних ресурсів в Україні»

Розмір шрифту: 
Агробіологічні властивості чорниці щиткової в умовах Лісостепу України
Л. І. Улич, В. М. Матус

Остання редакція: 2017-08-09

Тези доповіді


Чорниця – остання з основних ягідних культур, освоєних сільськогосподарським виробництвом України. її вирощування почалось в 20 столітті в сшА і Канаді де вона є однією з найпоширеніших культур. цей рід нараховує від 150 до 200 видів, 26 з яких ростуть в північній Америці.

Пізніше інтерес до чорниці проявили і інші країни. Виробничі насадження були закладені в Британії, Німеччині, Швеції, Голландії, Данії, Італії, Франції, Польщі, Румунії та інших країнах Європи. Роботи з вивчення сортів чорниці проводилась і в країнах ближнього зарубіжжя.

Ця культура захоплює людей корисними, смачними і цілющими ягодами з лікувальними властивостями. Кущі відзначаються декоративністю, є чудовою прикрасою саду і садиби протягом всієї вегетації, особливо в період цвітіння та дозрівання ягід, восени, коли листки змінюють забарвлення із зеленого на буре, світло-рожеве, червонувате. І дуже важливо, що це досить прибуткова культура.


Full Text: PDF