Остання редакція: 2022-06-01
Тези доповіді
Важливим компонентом агроценозів є ґрунтові мікроорганізми, які завдяки фізіологічним і генетичним особливостям швидко реагують на зміну якості ґрунтового середовища. Кожна рослина в ризосфері формує специфічний склад мікрофлори, який залежить від технологій вирощувння. Метою нашого дослідження є визначення чисельності ґрунтових мікроміцетів в ризосфері зернових культур за впливу різних технологій вирощування.
Впродовж 2021 року визначено чисельність мікроміцетів основних еколого-трофічних груп ґрунту під час онтогенезу зернових культур: пшениці озимої та ячменю ярого на базі стаціонарних польових дослідів у Сквирській дослідній станції органічного виробництва. Використовували дві технології вирощування: традиційна (внесення гербіциду і фунгіциду – хімічних речовин) та органічна (без внесення добрив, лише полив водою).