Остання редакція: 2022-05-31
Тези доповіді
Проблема білка, як основи життя на землі потребує значної уваги і підвищення кількості виробництва повноцінних білкововмісних продуктів, якими є зерно, зернобобові, білково-олійне насіння, м’ясо, молоко, яйця та морепродукти. Останнім часом для вирішення глобальної проблеми нестачі білка розглядається така культура як соя.
Метою досліджень було дослідити різні сорти сої, та порівняти їх за господарсько-технологічними показниками якості у виробничих умовах.
Дослідження проводилися протягом 2020–2021 рр. в умовах фермерського господарства «Ольгрис» Попільнянського району, Житомирської області та у навчально-науково-виробничій лабораторії «Переробки продукції рослинництва» кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б. В. Лесика Національного університету біоресурсів і природокористування України. Об’єктами досліджень були сорти сої ‘Вольта’, ‘Астор’, ‘Драйтон’. У дослідженнях використовували сучасні методики визначення технологічних показників якості насіння сої, що передбачені діючими нормативно-технічними документами.