Остання редакція: 2022-06-01
Тези доповіді
Капуста кольрабі – одна із малопоширених видів капуст, яку слід вирощувати для розширення асортименту й підвищення якості овочів. У капусті кольрабі міститься більше вітаміну С, ніж у білоголовій капусті, тому її називають «північним лимоном», а вітаміну РР – більше ніж у брюсельській. Крім того капуста кольрабі ‑ скоростигла, що дає можливість одержати ранню продукцію з відкритого та закритого ґрунту. Вища реалізаційна ціна ранньої продукції в період незаповненості ринку забезпечує високий прибуток.
В Україні капусту кольрабі вирощують переважно на присадибних ділянках та в окремих фермерських господарствах у весняно-літній та літньо-осінній періоди. Причиною її відсутності на промислових посівах є, насамперед, обмежений попит на продукцію, недостатня інформація про цінність капусти кольрабі, її технологію вирощування та споживання.