Наукові конференції України, Х МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ВПЛИВ ГІБРИДУ НА УРОЖАЙНІСТЬ ТА ЯКІСТЬ КАПУСТИ КОЛЬРАБІ
О. Й. Дидів, І. В. Дидів, А. І. Дидів, М. М. Юзьків, М. В. Павлик

Остання редакція: 2022-06-01

Тези доповіді


Капуста кольрабі – одна із малопоширених видів капуст, яку слід вирощувати для розширення асортименту й підвищення якості овочів. У капусті кольрабі міститься більше вітаміну С, ніж у білоголовій капусті, тому її називають «північним лимоном», а вітаміну РР – більше ніж у брюсельській. Крім того капуста кольрабі ‑ скоростигла, що дає можливість одержати ранню продукцію з відкритого та закритого ґрунту. Вища реалізаційна ціна ранньої продукції в період незаповненості ринку забезпечує високий прибуток.

В Україні капусту кольрабі вирощують переважно на присадибних ділянках та в окремих фермерських господарствах у весняно-літній та літньо-осінній періоди. Причиною її відсутності на промислових посівах є, насамперед, обмежений попит на продукцію, недостатня інформація про цінність капусти кольрабі, її технологію вирощування та споживання.


Full Text: PDF