Наукові конференції України, Х МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ДИНАМІКА ВМІСТУ БІЛКА В СОРТАХ ПШЕНИЦІ М’ЯКОЇ ОЗИМОЇ В СЕРЕДНЬОМУ ЗА 2017–2021 РР. В ЗОНІ СТЕПУ, ЛІСОСТЕПУ ТА ПОЛІССЯ
А. П. Іваницька, С. О. Ляшенко, Т. Є. Кулик

Остання редакція: 2022-06-01

Тези доповіді


Серед зернових культур в Україні особлива роль відводиться пшениці м’якій озимій з найвищим біологічним потенціалом продуктивності.

Основним показником якості зерна пшениці м’якої озимої є вміст білка оскільки саме він визначає основні технологічні, борошномельні, хлібопекарські властивості та товарну цінність зерна. Вміст білка у зерні пшениці залежить від сорту та ґрунтово-кліматичних умов, технології вирощування, яка передбачає обов’язкове й своєчасне виконання всіх її елементів, починаючи з вибору попередника та сорту, сівби в оптимальні строки, забезпечення рослин елементами живлення, захист рослин від бур’янів та шкідників.


Full Text: PDF