Наукові конференції України, Х МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ СОРТІВ ЖИТА ПОСІВНОГО ОЗИМОГО В СЕРЕДНЬОМУ ЗА 2019–2021 РР. В РІЗНИХ ҐРУНТОВО-КЛІМАТИЧНИХ ЗОНАХ УКРАЇНИ
А. П. Іваницька, С. О. Ляшенко, В. Д. Шкляр

Остання редакція: 2022-06-01

Тези доповіді


Жито посівне озиме – друга за значенням хлібна культура в Україні. Це культура, яка вирощується для отримання зерна на харчові та кормові цілі. Зерно жита озимого використовується для виробництва певних сортів хліба, круп, пивоваріння. Продовольча цінність жита посівного озимого визначається значним умістом в зерні білка та показника «число падіння».

Основна задача селекції жита посівного озимого – це виведення сортів з максимальним умістом білка та добрими технологічними показниками. Залежно від ґрунтово-кліматичних умов змінюються показники якості.


Full Text: PDF