Наукові конференції України, Х МН-ПК молодих вчених і спеціалістів "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ВИВЧЕННЯ ГІБРИДІВ ПОМІДОРА В УМОВАХ ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ
В. Б. Кутовенко, В. О. Кутовенко

Остання редакція: 2022-06-13

Тези доповіді


В Україні помідор займає одне з провідних місць у промисловому вирощуванні й на присадибних ділянках населення. Цінність плодів помідора обумовлюється вмістом поживних речовини, вітамінів, мінеральних солей, цукрів, органічних кислот. Плоди використовують у свіжому і переробленому вигляді (соки, кетчупи, пасти, консервування, маринування, сушіння, в’ялення, заморожування). Вони є основною сировиною для консервної промисловості, а також використовуються свіжими для салатів та інших страв.

Метою досліджень було визначення морфологічних особливостей гібридів помідора в умовах Лісостепу України.


Full Text: PDF