Наукові конференції України, ХI МН-ПК МОЛОДИХ ВЧЕНИХ І СПЕЦІАЛІСТІВ "СЕЛЕКЦІЯ, ГЕНЕТИКА ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР"

Розмір шрифту: 
ІННОВАЦІЇ В ВИРОЩУВАННІ БУРКУНУ БІЛОГО ОДНОРІЧНОГО
Р. А. Вожегова, A. М. Влащук, О. С. Дробіт

Остання редакція: 2023-06-07

Тези доповіді


В сучасному агровиробництві постало питання біологізації та органічного землеробства як невід’ємної та пріоритетної складової науково-технічного прогресу в сільському господарстві. За відсутності надходження органічної речовини та незбалансованого застосування мінеральних добрив, ігнорування сівозмін, зведення до мінімуму площ вирощування бобових культур, спалювання соломи в ґрунтах активізуються процеси дегуміфікації.

В зв’язку з тим, що недостатньо вивчено процес зміни еколого-меліоративного та фітосанітарного стану грунтів за використання для зрошення води з підвищеною мінералізацією, було вирішено вивчити вплив на даний процес застосування в сівозміні буркуну білого однорічного за різних норм висіву. Тому дослідження по вивченню процесу зміни еколого-меліоративного та фітосанітарного стану грунтів залежно від вивчаємих факторів, а також шляхів підвищення рентабельності галузі бджільництва представляє значний науковий інтерес та є актуальними.

Вивчали формування насіннєвої продуктивності буркуну білого однорічного сорту 'Південний' залежно від основного обробітку грунту,  способів збирання та норм внесення десиканта в умовах Південного Степу України.

Метою досліджень було покращити біологічну родючість каштанових ґрунтів за рахунок використання буркуну білого однорічного; сприяти підвищенню рентабельності галузі бджільництва шляхом збільшення виходу меду з 1 га за рахунок бобових однорічних трав.

Full Text: PDF