Остання редакція: 2023-06-16
Тези доповіді
Огірок – овочева культура, яка в раціоні харчування людини необхідна для збалансованої рівноваги впливу споживання м’яса та жирів.
Огірок – культура широкого використання. Він має високі смакові якості, поліпшує апетит, сприяє засвоєнню інших продуктів харчування.
Огірки у великій кількості вміщують мінеральні сполуки лужного характеру, які нейтралізують неорганічні кислі сполуки, що вводяться в організм людини з м’ясом, жирами, яйцями, мучними і круп’яними виробами.
За дослідженнями Божко Л.Ю. огірки поряд з томатами і капустою є однією із провідних овочевих культур. За розмірами посівних площ огірки займають третє місце після капусти та томатів.
Мета дослідження полягає в оцінці агрометеорологічних умов формування продуктивності огірків в Черкаській області
В досліджуваному регіоні сівба огірків в середньому багаторічному проводиться після стійкого переходу температури повітря через 15 °С, що спостерігається наприкінці другої початку третьої декади травня.
Плодоносіння середньостиглих сортів огірків починається наприкінці червня. Тривалість періоду плодоносіння коливається в залежності від вологості ґрунту від 45 до 75 днів і становить в середньому для середньостиглих сортів 55–60 днів. Встановлена чітка залежність врожаю огірків від тривалості періоду плодоносіння.