Наукові конференції України, VII Міжнародна науково-практична конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
ЗАЛЕЖНІСТЬ УРОЖАЙНОСТІ ПШЕНИЦІ М'ЯКОЇ ОЗИМОЇ ВІД РІЗНИХ ЧИННИКІВ
О А. Заїма, А. М. Бордюг

Остання редакція: 2025-11-17

Тези доповіді


Урожайність пшениці формується внаслідок реалізації генетичних особливостей сорту у взаємодії з ґрунтово-кліматичними умовами й технологією вирощування. Навколишнє середовище вирощування та його взаємодія із сортом мають значний вплив на продуктивність пшениці озимої.

Реалізація генетичного потенціалу сорту на рівні 70–80% можлива за умови дотримання всіх передбачених агротехнологічних заходів. Інформація щодо оптимальних для кожного сорту попередників і строків сівби має практичне значення та дає можливість оцінити генотипи пшениці озимої за врожайністю і стабільністю. Метою досліджень було вивчення часток впливу різних чинників на рівень урожайності нових сортів і перспективних ліній пшениці м'якої озимої.


Full Text: PDF