Наукові конференції України, VII Міжнародна науково-практична конференція «Світові рослинні ресурси: стан та перспективи розвитку»

Розмір шрифту: 
АДАПТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ СОРТІВ ОЖИНИ
Л. А. Шубенко, С. С. Шох, С. С. Шох, В. В. Леус, В. В. Леус

Остання редакція: 2025-11-17

Тези доповіді


Формування внутрішнього ринку ягід та його сприятливої кон'юнктури є важливим не тільки для розвитку плодівництва, але і для всього агропромислового сектору України. Фрукти та ягоди відіграють важливу роль у збалансованому харчуванні, оскільки здатні повноцінно забезпечити організм людини необхідними макро- та мікроелементами, а також амінокислотами. Проте, зменшення купівельної спроможності населення та збільшення інфляції за останні роки призвели до значного скорочення споживання фруктів.

Ожина відрізняється високою пристосованістю, цінним хімічним складом ягід, який часто перевершує склад інших культивованих ягідних рослин, сприяє захисту від радіонуклідів, майже не уражується шкідниками та хворобами, що дозволяє зменшити використання пестицидів та отримувати екологічно чисту продукцію.


Full Text: PDF