Наукові конференції України, Сучасні напрями селекційного удосконалення пшениці

Розмір шрифту: 
Аналіз сортів пшениці м’якої щодо присутності трансгенних конструкцій
Н. Е. Волкова

Остання редакція: 2017-05-28

Тези доповіді


2015 рік відзначений 20-річницею комерціалізації трансгенних або генномодифікованих (ГМ) культур, які в даний час все частіше називають "біотехнологічні (БТ) культури". Досвід перших 20 років комерціалізації БТ культур підтвердив значні агрономічні, екологічні, економічні, медичні, соціальні переваги, які реалізуються як для суспільства в цілому, так і для великих й дрібних фермерів, в промислово розвинених країнах і країнах, що розвиваються.

Згідно звіту за 2015 рік Міжнародної служби оцінки застосування агробіотехнологій (International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications), 28 країн світу вирощували БТ культури: кукурудзу, сою, бавовник, ріпак, цукровий буряк, люцерну, папайю, гарбуз, картоплю, тополю, баклажан.


Full Text: PDF