Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція "Генетичне та сортове різноманіття рослин для покращення якості життя людей"

Розмір шрифту: 
Джерела високого вмісту каротиноїдів у зерні пшениці м’якої ярої
В. О. Аліпов, О. Ю. Леонов, О. І. Падалка, Т. В. Сахно, О. О. Посилаєва

Остання редакція: 2017-04-19

Тези доповіді


У зерновому балансі країни провідне місце належить пшениці, тому, основним завданням селекціонерів є підвищення врожайності і поліпшення якості зерна.Тривалий час основна маса досліджень показників якості зерна пшениці була пов’язана лише з визначенням вмісту білка та технологічних показників, проте останнім часом приділяють увагу вмісту в зерні вітамінів та інших біологічно активних речовин, зокрема вмісту каротиноїдних пігментів. Метою досліджень було виділення серед зразків пшениці м’якої ярої джерел високого вмісту каротиноїдних пігментів у борошні в поєднанні з цінними господарськими ознаками.

Full Text: PDF