Розмір шрифту:
Джерела високого вмісту каротиноїдів у зерні пшениці м’якої ярої
Остання редакція: 2017-04-19
Тези доповіді
У зерновому балансі країни провідне місце належить пшениці, тому, основним завданням селекціонерів є підвищення врожайності і поліпшення якості зерна.Тривалий час основна маса досліджень показників якості зерна пшениці була пов’язана лише з визначенням вмісту білка та технологічних показників, проте останнім часом приділяють увагу вмісту в зерні вітамінів та інших біологічно активних речовин, зокрема вмісту каротиноїдних пігментів. Метою досліджень було виділення серед зразків пшениці м’якої ярої джерел високого вмісту каротиноїдних пігментів у борошні в поєднанні з цінними господарськими ознаками.
Full Text:
PDF