Наукові конференції України, Міжнародна науково-практична конференція «Тритикале – культура ХХІ сторіччя»

Розмір шрифту: 
Технологія раціонального використання тритикале в годівлі птиці
О. В. Гавілей, О. О. Катеринич

Остання редакція: 2017-06-29

Тези доповіді


Тритикале – гібрид пшениці  та жита має високий вміст вуглеводів  та відносно високий рівень обмінної енергії, протеїну, а також незамінних амінокислот лізину і метионіну+цистину. Недоліком тритикале є присутність антипоживних факторів – некрохмалистих полісахаридів (переважно пентозанів) та алкілрезорцинолів.

Важливим моментом при застосуванні тритикале є попередня підготовка  до згодовування, одним із ефективних та доступних способів якої є екструдування, у результаті якого проходить розщеплення молекул білка та вуглеводів на простіші сполуки та частково нейтралізуються термолабільні антипоживні речовини. В екструдатах, завдяки їх пористій структурі, краща доступність полісахаридів та білків для травних ферментів. Отже, екструзія    покращує поживну якість корму і тим самим розширює межі використання “проблемних” культур у раціонах для птиці.


Full Text: PDF