Розмір шрифту:
Оцінка продуктивності сучасних сортів ячменю озимого в умовах Південного Степу України
Остання редакція: 2017-06-08
Тези доповіді
У зерновиробництві серед колосових культур поряд з пшеницею озимою суттєве значення має ячмінь озимий. Ячмінь озимий має багато позитивних якостей. Зокрема, ця культура дає зерно нового врожаю на 10–14 діб раніше за пшеницю озиму, ячмінь ярий та інші зернові культури. Завдяки плівчастості насіння зберігає високу схожість у ґрунті у випадку посухи в осінній період. За таких умов сходи ячменю озимого одержують весною. Одним із факторів істотного розширення площ посіву та збільшення валових зборів зерна ячменю озимого стало створення в останні роки і впровадження у виробництво сортів‐інновацій цієї культури. Отримання порівняльної оцінки нових сортів і відбору перспективних з них для подальшого вивчення та впровадження у виробництво неможливе без екологічного сортовипробування. Мета досліджень – оцінка нових і зареєстрованих сортів ячменя озимого в ґрунтово‐кліматичних умовах Південного Степу України для пошуку шляхів підвищення урожайності та валових зборів зерна цієї культури.
Full Text:
PDF