Розмір шрифту:
Морфологічні особливості нових сортів Hordeum vulgare L. в Україні
Остання редакція: 2017-06-08
Тези доповіді
Hordeum vulgare L. належить до найпоширеніших сільськогосподарських культур у світовому землеробстві і вирощується ще з доісторичних часів. У світовій структурі ячмінь займає четверте місце після пшениці, рису та кукурудзи, а в Україні посівні площі ячменю ярого займає близько 2,5– 3,0 млн га. Ячмінь ярий використовують як продовольчу, технічну і кормову культуру. Із зерна виготовляють крупу і борошно, широко використовують у пивоварній і спиртовій промисловості. Метою наших досліджень було визначити морфологічні особливості сортів Hordeum vulgare L., які занесено до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні для подальшого використання в селекції. Дослідження проводили у камеральних умовах. Для морфологічного опису використовували інформацію Офіційних бюлетенів УІЕСР
Full Text:
PDF