Розмір шрифту:
Роль сорту в підвищенні врожайності пшениці озимої в умовах Півдня України
Остання редакція: 2017-06-13
Тези доповіді
Одним із головних чинників сталого виробництва зерна пшениці озимої є сорт. Створення нових сортів з високим потенціалом продуктивності і екологічної стійкості має важливе практичне значення, оскільки дозволяє повною мірою реалізувати природно‐кліматичний потенціал та має найвищий рівень окупності від вкладення агроресурсів – зрошення, добрив, пестицидів тощо. Сорт залишається не тільки засобом підвищення врожайності, а й стає чинником, без якого неможливо реалізувати досягнення науки і техніки. У сільськогосподарському виробництві сорт виступає як біологічна система, яку не можна нічим замінити. Під час добору сортів потрібно враховувати послідовність проявлення ознак в онтогенезі, пов’язуючи їх функціональними явищами, котрі протягом росту і розвитку рослин можуть знаходитися в надійному і гармонійному зв’язку. У одних сортів величина врожаю зумовлюється такими елементами структури, як кількість рослин на одиниці площі.
Full Text:
PDF