Розмір шрифту:
Формування параметрів куща смородини чорної залежно від елементів агротехнології
Остання редакція: 2017-06-13
Тези доповіді
Смородина характеризується цінними господарсько‐біологічними якостями. Ця культура починає плодоносити на 2‐й рік, а повноцінний врожай отримують на 3‐й рік після садіння. Потенційна врожайність її становить понад 12 т/га. За сприятливих погодних умов вона плодоносить щорічно. Ягоди починають достигати наприкінці червня. Рід Смородина (Ribes L., 1734) належить до родини Grossulariaceae, включає 150 видів (Цвелев, 1981; Черепанов, 1981, 1995; Тахтаджян, 1987; Brennan, 1997) і є одним з найпоширеніших у світі. Смородина відноситься до ягідних культур, які користуються великим попитом, так як їхні плоди мають дієтичні та лікувально‐профілактичні властивості. Вони містять комплекс необхідних інгредієнтів, таких як: вітаміни, мікроелементи, цукри і пектинові речовини. Надземна частина куща відіграє важливу роль у формуванні величини врожаю ягід, параметри якого залежать від елементів агротехнології, що зумовлює актуальність досліджень.
Full Text:
PDF