Розмір шрифту:
Особливості водоспоживання кунжуту залежно від стимуляторів росту та мікродобрив за різних строків сівби
Остання редакція: 2017-06-13
Тези доповіді
За останній час зростає попит на насіння кунжуту – однієї з найбільш цінних культур для виготовлення різноманітних кондитерських виробів, та олія якої має високі смакові якості, за якими прирівнюється до оливкової та часто заміняє її. Для його виробництва в достатній кількості необхідно розробити агроприйоми, які забезпечать оптимальний ріст і розвиток рослин культури в умовах Степу України. Кунжут – культура вибаглива до вологи, й особливо в період сходів, у фазу бутонізації, під час цвітіння і на початку плодоутворення. З метою розповсюдження в Україні необхідно підвищити адаптаційні здібності культури до погодних умов вегетаційного періоду. Тому є актуальним вивчення ефективності дії різноманітних стимуляторів росту та мікродобрив на насіння кунжуту під час передпосівної підготовки та обробки посівів. Метою досліджень було вивчення особливостей використання ґрунтової вологи посівами кунжуту під впливом агроприйомів його вирощування.
Full Text:
PDF