Розмір шрифту:
Оптимізація чинників, що впливають на врожайність ярого ячменю
Остання редакція: 2017-06-14
Тези доповіді
Сільське господарство України – одна з провідних галузей економіки. Крім стабільного забезпечення населення країни якісним, доступним продовольством, кормовим раціоном для тварин та птиці, сільське господарство України спроможне на експорт своєї продукції, що є вагомим внеском у розв’язанні світової проблеми голоду. Рослинництво належить до провідної галузі у сільському господарстві. Саме тому застосування різної техніки, засобів захисту рослин зробило справжній переворот у сільському господарстві і в рослинництві в цілому. Але вивчення впливу різних методів на продуктивність залишається ще актуальним. Величезний успіх наукових досліджень, оснований на дослідах, пов’язаний з посівом, обробкою, системою захисту, добривом й іншими процесами в землеробстві. Вони дозволили аграріям засвоїти декілька технологій, що дає можливість досягнути максимальної продуктивності, враховуючи вплив наступних чинників на врожайність ярого ячменю. Протруєння насіння ярого ячменю дає можливість контролювати і обмежувати розвиток таких небезпечних хвороб, як: кореневі гнилі, летюча і тверда сажка, пліснявіння насіння, сітчаста плямистість. За одну–три доби до сівби насіння потрібно знезаразити препаратами, які дозволені до використання в Україні.
Full Text:
PDF